Naistentaudit2.jpg

Naistentaudit

Naistentauteihin perehtynyttä erikoislääkäriä kutsutaan gynekologiksi. Häntä voisi kutsua myös naisen omalääkäriksi. Parhaimmillaan hän kulkee naisen tukena vuosia hoitosuhteen muodostuessa luottamukselliseksi ja vakaaksi. Vastaanotolla mietitään monenlaisia elämän asioita ja huolehditaan sekä naisen terveydestä että hyvinvoinnista. Joskus tarvitaan yhteistyötä myös työterveys-, terveyskeskus- ja toisen erikoislääkärin kanssa. Naisen kipu tai vaiva voi myös vaatia lähetteen kirjoittamista erikoissairaanhoitoon.

Gynekologi voi vielä omalla erikoisalallaan syventää tietojaan esim. ultraäänitutkimusten, endokrinologian ja raskauden alueella. Kun hakeutuu varsinkin ensimmäistä kertaa gynekologin vastaanotolle on hyvä kertoa vastaanotolle tulemisen syy, jotta osattaisiin ohjata oikean lääkärin vastaanotolle. Naisella voi olla omia toiveita ja ajatuksia vastaanotosta ja ne on hyvä tuoda myös heti esille. Yhteisvoimin sitten yritetään saada aikaan paras mahdollinen ratkaisu vastaanottotapahtumalle. Meille voi aina soittaa ja keskustella mieltä askarruttavista asioista ennen ja jälkeen vastaanoton. Otamme myös kiitollisina vastaan asiakaspalautteen, yritämme jatkuvasti kehittää toimintaamme.

Gynekologiseen tutkimukseen liitetään yleensä myös rintojen tutkimus. Kaikenlaisista rintoihin liittyvistä ongelmista voi keskustella avoimesti vastaanotolla.

Jokaisella gynekologilla on oma potilastietoarkistonsa. Potilaan luvalla voidaan tarpeen vaatiessa katsoa toisen gynekologin muistiinpanoja.